Greek Alternative Tourism Workshops 2021

Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop με Γερμανία – 17-19/03/2021

Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop με Ηνωμένο Βασίλειο– 22-24/03/2021

Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop με Γαλλία – 13-15/04/2021

Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop με Δανία – 19-20/04/2021

Virtual Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop με Ρωσία – 12-14/05/2021

Virtual Greek Luxury & Gastronomy Workshop με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – 31/05/2021 - 01/06/2021

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

   

  Ευρωπαϊκές πόλεις φιλοξενούν τον εναλλακτικό τουρισμό της Ελλάδας


  Σε στρατηγικής σημασίας αγορές οι εκδηλώσεις Greek Alternative Tourism Workshop 2020

  Οι τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και tour operators επιβεβαιώνουν την ιδιαίτερη δυναμική των επιλεγομένων αγορών καθώς, με στόχο να ανταποκριθούν ποιοτικά στην αύξηση της ζήτησης για το πολυδιάστατο ελληνικό τουριστικό προϊόν από τους κατοίκους των χωρών τους, αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις που να τους ικανοποιούν απόλυτα.

  Για την επιτυχία των εκδηλώσεων, που έχουν στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό και την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν της Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους τα έμπειρα στελέχη της διοργανώτριας εταιρίας Tourism Media & Events - που εξειδικεύονται στη διοργάνωση Workshops - με επίσημους φορείς της Ελλάδας αλλά και με PR εταιρίες που διασφαλίζουν τη συμμετοχή των σημαντικότερων τουριστικών πρακτόρων της εκάστοτε τοπικής αγοράς.

  Το Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στους Έλληνες επαγγελματίες και τους φορείς που επιθυμούν 365 ημέρες το χρόνο τουρισμό, διεθνή δικτύωση αλλά και τις βέλτιστες προοπτικές ανάπτυξης για την επιχείρηση και τον τόπο τους.

  Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα αφενός να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για εναλλακτικό τουρισμό σε travel agents και tour operators, και να δημιουργήσουν μακρόχρονες και κερδοφόρες επαγγελματικές συνεργασίες.

  Ο εναλλακτικός τουρισμός της Ελλάδας σε πρώτο πλάνο!

  Μορφές εναλλακτικού τουρισμού

  Ιαματικός τουρισμός

  Πρόκειται για την πρώτη μορφή τουρισμού υγείας η οποία είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνει έχουν σχέση με την αποκατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας αλλά και την βελτίωση της ευεξίας των επισκεπτών. Οι ιαματικές πηγές είναι οι πηγές εκείνες των οποίων τα νερά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Πρόκειται για νερά που πηγάζουν μέσα από πετρώματα της γης και κατά την διάρκεια της διαδρομής τους αποκτούν πολύτιμα μεταλλικά συστατικά στα οποία οφείλεται και η θεραπευτική τους δράση. Στην Ελλάδα, όλος ο γεωγραφικός χώρος είναι πλούσιος σε ιαματικές πηγές.

  Τουρισμός Υπαίθρου (οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, οινοτουρισμός)

  Πρόκειται για την κάθε ειδική μορφή βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με στόχο την επαφή του επισκέπτη – τουρίστα με τη φύση και τις δραστηριότητες που δύναται να αναπτυχθούν, ενισχύοντας οικονομικά και κοινωνικά την ύπαιθρο, χωρίς να αλλοιώνει το περιβάλλον και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία του κάθε τόπου.

  Αγροτουρισμός

  Αγροτουρίστας είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος που αρνείται τον τουρισμό με το «βραχιολάκι» και αναζητά στον προορισμό του μια νέα διάσταση. Τη δυνατότητα να ζήσει για λίγες έστω μέρες στους ρυθμούς της περιοχής που επιλέγει, να γνωριστεί με την πολιτιστική και αγροτική της ταυτότητα, να ζήσει ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

  Αθλητικός Τουρισμός

  Περιλαμβάνει τον τουρισμό αθλητικών διοργανώσεων καθώς και τον τουρισμό αθλητικής αναψυχής-περιπέτειας.

  Στις αθλητικές διοργανώσεις συγκαταλέγονται η πεζοπορία, ιππασία, τρέξιμο, τοξοβολία αναψυχής, ιστιοπλοΐα, rafting, θαλάσσιο σκι, ποδηλασία βουνού, scuba diving, αναρρίχηση, ιστιοσανίδα, κυματοδρομία (surfing), bungee jumping, cliff diving, ελεύθερη πτώση (skydiving).

  Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται ο χειμερινός-χιονοδρομικός τουρισμός, αεροπορικός τουρισμός (αεροπεριήγηση, πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς, ανεμόπτερο, ατομική ανεμοπορία), τα προγράμματα αθλητικής αναψυχής από ομάδες εμψυχωτών και προπονητές/γυμναστές των ξενοδοχείων με ειδική υποδομή ή σε θεματικά πάρκα και αθλητικές κατασκηνώσεις και ο προπονητικός τουρισμός.

  Θαλάσσιος Τουρισμός

  Είναι η κατηγορία του τουρισμού κρουαζιέρας, τουρισμού γιώτινγκ, καταδυτικού τουρισμού, αναψυχής (καταδυτικά πάρκα, υποβρύχια μουσεία), αλιευτικού τουρισμού.

  Πολιτιστικός Τουρισμός

  Περιλαμβάνει την πολιτιστική θεματική διαδρομή, πολιτιστική εκδήλωση-φεστιβάλ-λαογραφία, τον πολιτιστικό αστικό τουρισμό-τουρισμό πόλεων (city breaks), τον γαμήλιο τουρισμό και τον κινηματογραφικό τουρισμό.

  Τουρισμός Γαστρονομίας

  Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στον τουρισμό παγκοσμίως, προσφέροντας στους ταξιδιώτες μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Μερικές από τις δράσεις που μπορεί να συμπεριλάβει είναι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, σεμινάρια τοπικής κουζίνας ανά προορισμό, επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία/ζυθοποιεία, γνωριμία με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και τον τρόπο παραγωγής τους καθώς και μαγειρικές επιδείξεις και διαγωνισμούς.

  Θρησκευτικός - Προσκυνηματικός Τουρισμός

  Η συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή τουρισμού έχει τις βάσεις της στην ανάγκη των πιστών να γνωρίσουν ότι έχει σχέση με την πίστη τους και να έρθουν πιο κοντά στη θρησκεία τους. Παράλληλα, η σύνδεση με την κουλτούρα του τόπου και την τέχνη της εποχής είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος που παρακινεί τους τουρίστες να επισκεφθούν τα ιερά αξιοθέατα.

  Συνεδριακός Τουρισμός

  Η αγορά MICE (Meetings, Incentives, Congress, Events), αποτελεί μία από τις βασικές στοχεύσεις της τουριστικής στρατηγικής όχι μόνο για την Αθήνα αλλά και για άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα είδος τουρισμού που αποφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη σε όλα τα εμπλεκόμενα επαγγέλματα ενώ τα έσοδα διαχέονται σε πολλούς κλάδους της οικονομίας.

  Εκπαιδευτικός Τουρισμός

  Σε αυτή την κατηγορίας περιλαμβάνονται δραστηριότητες όπως η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για φοιτητές πανεπιστημίων και κολεγίων, προγράμματα εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου για εκδρομές σχολείων και πανεπιστημίων, προγράμματα εκπαίδευσης και γνωριμίας της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς κα ιστορίας και τέλος, προγράμματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας.

  Τουρισμός Υγείας

  Ο τουρισμός υγείας είναι η μορφή διακοπών που συνδυάζεται με ένα ευρύτερο φάσμα ιατρικών υπηρεσιών και ευεξίας. Παράλληλα, αφορά στην πρόληψη, τη διατήρηση, τη θεραπεία, την ανάρρωση και την αποκατάσταση της υγείας με σύγχρονες και φυσικές μεθόδους. Μερικές από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει είναι η θαλασσοθεραπεία, υδροθεραπεία, ο θερμαλισμός, η yoga και ο διαλογισμός.

  Η Ελλάδα εκτός από το εξαιρετικό κλίμα που ευνοεί την αποκατάσταση και την αποθεραπεία, διαθέτει και άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές με διεθνείς πιστοποιήσεις, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, άριστο ξενοδοχειακό δυναμικό και ανταγωνιστικές τιμές στις ιατρικές πράξεις, ενώ εξακολουθεί να είναι μια χώρα ανεπτυγμένη ασφαλής.